Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Januari 2021

20 JAN 2021 20:53
Styrelsen för Västmanlands Seglarförbund vill med detta nyhetsbrev dels ge en återblick på det gångna året 2020 samt även blicka framåt inför sommaren 2021.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2021 20:53

Trots den pågående pandemin kunde de flesta kappseglingar som planerats under 2020 genomföras. Det gäller främst kölbåtsseglingar. Några av de större jollekappseglingarna med stora startfält blev tyvärr inställda. Årets nyhet – Västra Mälarens Seglingsserie – får vi ändå se som en framgång med tanke på att det var första året. Alla de sex planerade delseglingarna kunde genomföras. Totalt var det 56 båtar som startade i en eller flera av seglingarna. Segrade gjorde Team NF, Jan och William Andersson från Enköping Segelsällskap. Tvåa blev Erik Pettersson från Köping och tre Erik Stenström SS Aros.

Västra Mälarens Seglingsserie 2021

Med erfarenheterna från 2020 inbjuder vi nu in klubbar i Västra Mälaren att delta i årets seglingsserie. Syftet med VMS är att i första hand få så många som möjligt att kappsegla och därigenom både utveckla sig själv som seglare samt öka den sociala gemenskapen seglare emellan. För att uppnå det målet är det viktigt att tävlingarna kan attrahera så många som möjligt. Oavsett tidigare erfarenhet av kappsegling, typ och utrustning av båt eller antal i besättningen skall man kunna ställa upp och resultatet räknas in i Västra Mälarens Seglingsserie.

Av den anledningen har vi några rekommendationer till arrangörerna av delseglingarna inför 2021:

  • Samma bana för alla klasser. Då kan alla klassresultaten räknas in i ett totalresultat för VMS.
  • Låt SRS-mätetalet avgöra om man seglar med full besättning eller shorthanded, med eller utan undanvindssegel.
  • Så sen anmälningstid som möjligt. Låt gärna deltagarna få bestämma SRS-mätetal så sent som möjligt.
  • Låt inte startavgiften avskräcka från deltagande.

Vi inbjuder seglingsklubbar i västra Mälaren att anmäla öppna kappseglingar som kan ingå som delsegling i VMS 2021. För att kunna få tid att marknadsföra seglingsserien vill vi gärna ha ert förslag före 28 februari. Kontakta vår kölbåtsansvarige Peter Markoff, 070-5308113 eller på This is a mailto link.

Västmanlands seglarförbund avser att även 2021 arrangera övningsseglingar på inre Västeråsfjärden under tisdagskvällar. Seglingarna är öppna för alla deltagare tillhörande klubb ansluten till svenska seglarförbundet. Kappseglingar och aktiviteter för jollar/foil inom länet arrangeras företrädesvis av Jollekappseglarna Västerås. Mer om deras program kommer att finnas på hemsidan jkv.se.

Med vänliga seglarhälsningar
Västmanlands Seglarförbund

Skribent: Arnav Jain
E-post: This is a mailto link