Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Seglarförbundet och Svenska Sjö är mångåriga partners och ett av områdena för samarbete är försäkringarna för J70 båtarna under Allsvenskan och Mästarnas Mästare men nu utökas samarbetet ytterligare.
 
Det blev SFS Hunnebo som tog hem premiäromgången av Allsvenskan som avgjordes i helgen i Strängnäs. Men segern satt långt inne eftersom Hunnebo och Särö samlade ihop lika många poäng – men Hunnebo vann med sex segrar mot fyra i helgens tolv omgångar.
 
Vilma Bobeck/Malin Tengström seglade på söndagen hem ett brons i 49erFX-EM som avgjorts i engelska Weymouth – även Julia Gross/Hanna Klinga har gjort ett mycket bra mästerskap och slutade på sjätte plats.
 
De svenska tjejerna fortsätter att segla bra vid EM för 49erFX i engelska Weymouth. Vilma Bobeck/Malin Tengström är sexa och Julia Gross/Hanna Klinga är åtta – och med tre race kvar finns en medalj inom räckhåll för Vilma och Malin.
 
Strängnäs Segelsällskap är en aktiv jubilar och firar sina hundra år genom att arrangera olika aktiviteter under året. Först ut är allsvenskapremiären i helgen där klubben också har ett lag med sedan starten.
 
När öppna SM i IOM avgjordes i Vadstena i helgen seglade danskarna Søren Andresen och John Petterson starkast och på tredje plats kom Thomas Enwall som blev svensk mästare och vann en biljett till årets Mästarnas Mästare.
 
När halva EM för 49erFX i engelska Weymouth har seglats är två svenska båtar bland de nio bästa. Vilma Bobeck/Malin Tengström är på femteplats medan Julia Gross/Hanna Klinga ligger nia. Men nu är det dags för guldrace – och då börjar EM ”på riktigt”.
 
Nu drar Allsvenskan Segling igång för säsongen. Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar gör upp om mästartiteln i de fyra deltävlingar som står på programmet. Första omgången avgörs hos 100-årsjubilerande Strängnäs 17 - 19 maj.
 
Kalmars Sprint Sailing Club och Oskarshamns Segelsällskap bjuder in till Ungdoms SM i Matchracing 28-29 september.
 
Svenska Seglarförbundet har kommit överens om förnyade samarbetsavtal med LIROS i Allsvenskan. Avtalet löper över två år och omfattar även tävlingen Mästarnas Mästare.
 
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström försvarade sin EM-titel i 470 när de för andra året i rad seglade hem EM-guldet – den här gången i italienska San Remo. "Du vet när det bara bubblar i hjärtat. Där är vi nu. Det är en skön känsla", säger Anton.
 
I sommar är det åter dags för projektet Optimist för havet att ge sig ut på turné. Kom och prata plast i havet med oss, prova vår nya skräp-app eller ta en titt på ”Plastimisten” – Optimisten byggd med återvunnen plast från havet.
 
Tre EM avgörs nu på olika platser i Europa. EM i 49er drog igång med en galet bra start av Vilma Bobeck/Malin Tengström med två spik och en 3:a. På 470-EM blev det ingen segling för det blåste för mycket och på Finnjolle-EM blåste det inte alls.
 
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström är kvar på andraplatsen i EM i 470 i San Remo, trots mycket hårda vindar, en vattenfylld båt och en 35:e plats i söndagens första race. Men det blev revansch redan i dagens andra, där de slutade tvåa.
 
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har öppnat starkt i EM-470 i San Remo. Efter tre dagar med endast fyra seglingar jagar de australiensarna och OS-silvermedaljörerna Matt Belcher och Will Ryan som har inlett med tre spik och en andraplats.